Vachtproblemen & Hygiëne

Regelmatig zien wij in onze salon honden (en katten) met vachtproblemen. Deze vachtproblemen kunnen vele verschillende oorzaken hebben. Enkele van deze vachtproblemen kunnen op redelijk eenvoudige wijze opgelost worden, andere kunnen slechts behandeld worden door de dierenarts.

Parasieten en voedselallergie veroorzaken vaak vachtproblemen, veel minder bekend is dat sterilisatie (castratie) ook vachtproblemen kan veroorzaken. Hoewel deze behandeling vaak gepromoot wordt ter voorkoming van tumoren en andere gezondheidsproblemen op latere leeftijd, levert het steriliseren/castreren in het hier en nu vaak een flinke vachtverandering op. Dit betekend dat rashonden vaak een “ras-ontypische” vacht ontwikkelen. Natuurlijk is de vachtverandering niet voorbehouden aan rashonden, ook de niet-rashonden krijgen te maken met vachtverandering. De vachtverandering verschilt van hond tot hond.

Hygiëne

In onze modern uitgeruste trimsalon besteden wij veel aandacht aan de hygiëne. Hiertoe worden werkoppervlakten, vloeren, bad e.d. dagelijks gereinigd. Eens per week worden ook alle plafonds, wanden, kasten e.d. gereinigd en ontsmet. Het materiaal waar wij mee werken wordt na gebruik in een speciale sterilisator gereinigd en hierdoor ontdaan van bacteriën, schimmels e.d.
Meerdere malen per week wordt de gehele salon behandeld tegen vlooien en andere parasieten.