Trimsalon Behandelingen

TrimsalonIedere volledige trimbeurt bestaat uit één van de eerder genoemde behandelingen tezamen met het knippen van de nagels, het wegknippen van de haren tussen de voetzolen, het verwijderen van de haren uit de gehoorgang, het ledigen van de anaalklieren en het wassen van de hond.

Natuurlijk kunt U ook bij ons terecht voor een deelbehandeling, dus bijv. alleen wassen, alleen het knippen van voetjes, alleen het ontklitten van de haren achter de oren, of alleen het knippen van de nagels. Behalve voor het knippen van de nagels dient U hiervoor wel een afspraak te maken.

Voor de behandeling

Zorg ervoor dat de hond goed uitgelaten is, het is niet prettig voor de hond om met een volle blaas lange tijd op tafel te staan.

Probeer de hond zo droog mogelijk te brengen, laat de hond dus uit maar laat hem niet lang in de regen lopen, een natte hond kan niet behandeld worden en het drogen van de hond kost veel extra tijd, dit is vervelend voor de mensen en honden die na U komen omdat hierdoor de planning in de war raakt en de wachttijd oploopt.
Zorg er ook voor dat uw hond vrij is van ongedierte. Natuurlijk is een enkele vlo of teek niet altijd te voorkomen maar een ernstige vlooienbesmetting verhoogd de kans dat de dieren die na uw hond/kat komen, ondanks al onze preventiemaatregelen, besmet worden.
Vachtonderhoud

Als uw hond net in de trimsalon is geweest lijkt het overbodig om de hond te borstelen en te kammen, toch adviseren wij U om er gelijk weer routine van te maken om de vacht te verzorgen. Als de hond zonder noemenswaardige klitten wordt gebracht is de trimbeurt voor de hond veel aangenamer en korter dan wanneer hij eerst helemaal ontklit moet worden. Daarnaast is het resultaat van de trimbeurt vaak mooier en zijn er meer mogelijkheden om het door U gewenste model te creëren.
Maak dus ook tijdig een nieuwe afspraak, direct op het moment dat U de vacht niet meer kunt onderhouden omdat er toch klitten ontstaan. Na enige trimbeurten weet U ook wat de ideale interval is tussen twee trimbeurten, U kunt dan ook direct als U de hond ophaalt uit de trimsalon een nieuwe afspraak maken zodat e.e.a er niet “bij blijft”. en het weer te laat is.
Volledig verklitte/vervilte vachten kunnen vaak alleen maar zeer kort geschoren worden.